Учебните заведения в Невестино и Рила проведоха работна среща за обмяна на добри практики

Снимки: ОУ „Христо Ботев“ – с. Невестино

Работна среща за обмяна на добри практики проведоха учители и ръководство от ОУ „Христо Ботев“ – село Невестино и ОУ „Аверкий Попстоянов“ – гр. Рила.

Темата бе във връзка с материално – техническата база в училището и образователно – възпитателния процес в село Невестино.

Срещата бе уважена и от ст. експерт по начално образование Маринела Александрова.

Директорът на ОУ „Христо Ботев”, Валери Стоилов подробно запозна присъстващите с начините и средствата за подобряване на материално – техническата база, повишаване на квалификацията на персонала, осигуряване на безплатни извънучилищни дейности за учениците, ролята на добра рекламна дейност за училището, повишаване на нивото на преподаване, промяна на отношението към учениците и др.

Директорът на ОУ „Аверкий Попстоянов” – Рила, г-жа Бекирска също запозна присъстващите с проблемите, свързани с демографската криза и начините за тяхното овладяване.

Амбициозен и сплотен колектив е първата крачка за високи резултати, сподели Бекирска. Тя допълни, че обмяната на добри практики и подобряване на материално – техническата база в училище също е полезна крачка напред.

В заключение ст. експерт М. Александрова потвърди ползата от такъв вид работни срещи.

Според нея обмяната на опит е иновационен подход в образователно – възпитателния процес и това води само до по-добри резултати в работата с учениците.

Срещата бе полезна за всички, като участниците си пожелаха в бъдеще повече подобни прояви, чрез които да си помагат в пътя на тяхната мисия.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене