Инспектори дебнат за нерегламентирана продажба на месо преди Великден

Служители на Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград започват засилени проверки в навечерието на Великден за нерегламентирана продажба на месо. В момента приоритет са инспекциите на плодове, зеленчуци и яйца, но преди християнския празник ще се контролира изкъсо търговията с месни продукти.

В някои райони на Пиринско се предлага месо със съмнително качество и без необходимите документи. Преди години имаше практика в ромския квартал в Петрич месото от току-що заклани агнета висеше на ченгели директно на улицата и се предлагаше на купувачи на по-ниски цени. Заради масовите проверки много от нарушителите се отказаха да продават такава стока, тъй като санкциите са сериозни.

Сигурно е, че служители на ОДБХ ще следят за нерегламентирана продажба на месо преди Великден и Гергьовден. Нащрек са и полицаите, тъй като до десетина дни се очаква да започнат кражбите на агнета и ярета от стопанствата на животновъдите. Най-често набезите са дело на банди, които след това разфасоват животните и продават месото.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене