Салата с яйца, авокадо и домати

Бяло, жълто, зелено, червено… – само комбинацията от цветове може да Ви нахрани.

Съставки

  • щипки сол
  • ч.л. балсамов оцет
  • бр. яйца
  • 120 г зелена салата
  • 500 г домати
  • бр. авокадо
  • 20 г босилек
  • с. л. зехтин

Начин на приготвяне

Яйца се сваряват за 10 минути. Отцеждат се и се слагат в купа със студена вода, за да изстинат. Смесват се зелената салата с нарязаните на едро домати и двата плода авокадо, обелени и нарязани на кубчета. Обелват се и се накълцват яйцата. Добавят се към салатата. Към нея се прибавя малка връзка накъсани листа от босилек, около 20 г, 3 с. л. зехтин, 2 ч. л. балсамов оцет и сол на вкус. Салатата се залива с дресинга и се разбърква внимателно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене