Ученик от VI ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ -Кюстендил спечели националния конкурс „Малкият принц“

Божидар Антонов Стоянов от Шесто основно училище „Свети Паисий Хилендарски“ -Кюстендил спечели първо място в националния конкурс за малки философи „Малкият принц“.
Това е национален конкурс, който дава възможност за творческа изява на нестандартната детска философска мисъл, провокирана от вечната мъдрост на Малкия принц по едноименното произведение на Антоан дьо Сент Екзюпери.
Право на участие имат всички ученици от втори до седми клас в две възрастови групи. Конкурсът се провежда в два етапа. На първия етап се пише съчинение на тема от произведението на Екзюпери. За тази година темата бе „Пустинята е хубава, защото крие някъде кладенец…“, а участие в него взеха 97 ученика от 13 града и 30 училища в цялата страна.


Вторият етап от конкурса се проведе в село Селановци, област Враца.В него взеха участие класираните 10 ученика от втора възрастова група. Те трябваше да пишат съчинение по темата“Времето, което си загубил за своята роза, я прави толкова важна“ в рамките на два астрономически часа. Божидар Стоянов успя да вникне в темата и да впечатли журито със своето съчинение и спечели престижното първо място.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене