Разпределиха малко над 306 хил. лв за спортните клубове в Гоце Делчев

Както бе обявено по-рано 50 хил. бяха отделени като буфер за поддръжката на новопостроената „Неврокоп арена“. От остатъка Комисията по младежта и спорта в местния парламент гласува най-много да вземе ФК „Пирин“, където отидоха 145 хил. лв

Съответната сума е доста под 230 хил. лв., с които разполагаше отборът, но не е и в рамките на онези 100 хил, които бяха тема на разговор в града след края на есенния полусезон. Неочакваното завишено финансиране бе гласувано по предложение мина през сериозни дискусии, в които надделяха аргументите на съветниците, които подкрепиха председателя на Комисията по младежта и спорта Димитър Гамишев, предложил завишени финансови параметри не само за футбола.  Отпуснатите пари ще бъдат дадени не само за мъжкия отбор, но и за всички гарнитури в клуба като също се започне с изплащането на онези 200 хил. лв дълг към НАП, които тежат на клуба от времето му в професионалния футбол и които доведоха до изхвърлянето му в трета дивизия.

Не 107 хил., както бяха поискани, а 40 хил. от общинските пари за спорт бяха отпуснати за хандбала в Гоце Делчев. Все пак парите се с 10 хил. повече от издръжката за миналата година, което е напълно нормално още повече с очертаващото се класиране в „А“ група, където определено разходите са по-високи.

13 хил. бяха предвидени за втория футболен клуб в Гоце Делчев – ФК Неврокоп, за когото през тази година това е най-голямата сума, отпускана за тима, който получаваше по 3 хил. лв. Това на практика не изненадва много хора, имайки предвид, че тимът даде няколко национали в различни гарнитури, както и откри таланта на много млади футболисти, които днес продължават спортния си път във водещи родни клубове.

10 хил. получиха каратистите от „Ронин“, които ще трябва да помогнат клубът да продължи да бъде сред водещите по брой медали в Гоце Делчев.

Баскетборлният клуб в града край Места получи 6 хил. лв., а по 4 хил. отборите, участващи в първенството на пиринската бундеслига от Лъжница, Корница, Мосомища и Борово.

димитър гамишев

Димитър Гамишев

„Опитахме се да удовлетворим възможно най-добре всички клубове, макар че парите винаги не стигат. В крайна сметка лично мое мнение беше, че трябва да бъдат дадени повече средства в отбори, където има повече деца. Доволен съм, че се успях да убедя колегите да не свиваме прекалено бюджета на футболния клуб, който по традиция винаги получава най-много средства, но и не трябва за сметка на предишните години сега да го осъдим на смърт. Все пак най-много подрастващи има във футболните школи на „Пирин“ и ФК Неврокоп. В крайна сметка решенията ни бяха взети, след като бяха представени аргументи и внимателно разгледани, а не е подхождано първосигнално и емоционално,“ коментира председателят на комисията по младежта и спорта в Общински съвет Гоце Делчев Димитър Гамишев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене