Неврокопчаните Костадин Хазуров и Павел Головодов играят днес полуфинал за Купата на България

Двамата бяха взети от треньора Христо Янев в групата за първия мач от полуфиналите срещу „Берое“

Двата тима ще играят тази вечер от 19.15 в Стара Загора като в този мач домакините излизат в ролята на фаворит срещу ЦСКА, но „армейците“ не крият амбиции да поднесат изненадата и да стигнат до финалния сблъсък. Двубоят в Стара Загора ще бъде истинският тест за класата на настоящия тим на „червените“, тъй като за тях това е първи мач през сезона срещу отбор от „А“ група, чийто дух ще си припомнят, след като през тази година, заради финансовите им неуредици, играят в югозападната „В“ група, където са еднолични лидери без загубен мач. Предстоящият тази вечер обаче е с друг заряд и срещу друг съперник.

До тази фаза 31-кратните шампиони в турнира за Купата стартира още от квалификациите в област София, а след това „армейците“ преминаха през „Нефтохимик“(3:1), „Спартак“(Плевен) (2:0) и Созопол (3:0).

„Берое“ пък отстрани до момента „Светкавица“ (4:0) и Банско (3:1) в първите два кръга на надпреварата, а на четвъртфиналите старозагорци продължиха за сметка на „Черно море“ след изпълнения на дузпи.

За този двубой двамата неврокопчани в състава на ЦСКА са напълно готови и здрави за сметка на своите колеги Александър Бранеков и Васил Антов, които няма да се включат в игра заради травми. Очаква се Костадин Хазуров костадин хазуровда излезе като титуляр и се очаква да помогне с опита, който има в „А“ група и в турнирни двубои. На него се възлагат надежди да бележи голове и да продължи серията си за своя отбор и в този мач. Павел Головодов обаче се очаква да седне на скамейката, имайки предвид, че той няма така нужната рутина. Той вече взе да я трупа
павел головодов 1

и се налага в състава на Христо Янев, но с оглед на залога на срещата и възможността „амейците“ да спасят сезона и да се класират за Европа, почти сигурно младокът ще чака своя шанс като резерва.

Съгражданите трупат македонски полъх в двубоя, който обаче се засилва от капитана им Борис Галчев, роден в Добринище, а като добавим присъствието в тима на „Берое“ на нападателя от Ключ Спас Делев и техния вратар Благой Макенджиев, родом от Петрич и неговия сменник неврокопчнина Илко Пиргов, то мачът може да си мине и като половин македонско време.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене