Прокуратурата в Разлог нищи лихваря Юлиян Димитров

Районна прокуратура – Разлог образува досъдебно производство срещу радомиреца Юлиян Димитров, който на 1 април нахлу с маниту в дърводелския цех на бизнесмените Иван Гърменов и Илия Левенов в село Баня и го срина до основи.

Дали ще се стигне до повдигане на обвинение срещу Юлиян Димитров и в какво ще бъде обвинен зависи от доказателствата. До момента е извършен оглед на мястото, разпитани са свидетели и са иззети записите от камерите.

Димитров бе задържан със заповед  за задържане до 24 часа в РУП- Разлог, където бе разпитан и му бяха снети писмени обяснения за извършените действия.

Вчера сутринта той бе освободен от полицейското управление. Срещу него е започнало разследване по всички депозирани в полицията сигнали за заплахи.

Припомняме, че в понеделник жители на село Баня се вдигнаха на бунт срещу известния в района лихвар Юлиян Димитров. Протестиращите публично го обвиниха, че с  измамничество, лихварство и заплахи придобива тяхна собственост. Те настояха срещу него да бъдат взети адекватни мерки от органите на реда, прокуратурата и съда.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене