Граждани сигнализират за незаконна автоморга с части от крадени коли на пътя Блатска – Абланица

Жители на Гоце Делчев и региона сигнализират за незаконна автоморга на пътя между хаджидимовските села Блатска и Абланица.

Хората настояват МВР и Районната прокуратура в Гоце Делчев незабавно да се самосезират и да направят бърза и щателна проверка на въпросната автоморга, тъй като съмненията са, че там денонощно се разфасоват автомобили и други превозни средства, сред които не е изключено да има крадени и издирвани от полицията возила.

В сигнала си до ИНФОМРЕЖА граждани настояват и за проверка на документацията и цялата дейност на обекта. Сочи се, че автоморгата е била построена незаконно преди години от Мустафа Пашов от Абланица, известен в целия Гоцеделчевски регион като Пашата.

Според запознати той лично не работи в нея, но е наел ломи за разфасоване на струпаните по самия път автомобили.

Ромската бригада работела предимно нощем, което навеждало на мисълта, че там се извършва незаконна дейности и се разглобяват крадени коли.

Отделно от това водачите на МПС, които пътуват ежедневно по пътя Блатска – Абланица, са категорични, че струпаните пред автоморгата на Пашата автомобили представляват реална опасност за нормалното движение в участъка и за пътни произшествия.

Разпространяваната булевардна версия е, че въпросната морга била проверявана на няколко пъти досега, но резултатите били замитани, тъй като влиятелни хора били в комбина с незаконния бизнес на Пашата от Абланица и го покровителствали с връзките си на всички нива.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене