Празник на буквите в община Сатовча (Снимки)

Без имеВ края на отминалата седмица първокласниците от СОУ-Сатовча и СОУ- Кочан с особено задоволство и в празнично украсени и приветливи класни стаи показаха наученото през годината. С празника на буквите малчуганите гордо заявиха, че вече са грамотни и щастливи от познанието на българското четмо и писмо. Празникът на първокласниците е своеобразен завършек на запознаването с всички букви от азбуката. Той е особено вълнуващ, както за децата, така и за техните родители, баби и дядовци, които аплодираха успехите на първокласниците.

Пред най- близките си и учителите, първокласниците се сбогуваха буквара и се запознаха с новата си приятелка – читанката, която ще въведе децата в тайнството на звънки стихове, вълшебни приказки, пословици и поговорки. Кметът на общината д-р Арбен Мименов присъства на детския празник и зарадва малчуганите, подарявайки им скромни подаръци и топки за игра на всеки клас. Учениците от СОУ-Сатовча бяха обучени и подготвени от госпожите: Зайра Гадаахмед и Емилия Бошнакова , а учениците от СОУ-Кочан от учителите: 1-ви „а“ клас Румяна Гулева и Ахмед Кескинев и на 1–ви „б“ клас Амитасан Малаюсеинов и Илия Камбошев.

садНа 31.03.2016 г. в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ с. До лен се проведе празника на буквите. В празника взеха участие всичките осем първокласници, който бяха подготвени от своята учителка г-жа Ани Маневска. Децата рецитираха стихотворе ния, четоха текст и пяха песнички. В края на прекрасното тържество учениците получиха от директора на училището грамота, че вече могат да четат и пишат, а също тъка и подарък-книжка с избрани приказки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене