12-годишните момичета на „Пирин“ (Разлог) и „Велбъжд“ се класираха за зоналната надпревара

Кюстендилският тим девойки старша възраст не успя да се класира за финалите на републиканското първенство

Младите волейдами на „Велбъжд“, момичета до 12 години, се класираха за зоновото първенство. Възпитаничките на треньорите Йорданка Василева и Добри Добрев записаха в зала „Осогово“ две победи с по 2:1 гейма над „Миньор“ (Перник) и „Етрополе“ и отстъпиха в оспорван мач на „Пирин“ (Разлог) с 1:2.

Кюстендилки заедно с волейболистките от Разлог се класираха за зоновия турнир директно, който е и последна пресявка преди републиканските финали.

Девойките старша възраст на „Велбъжд“ не успяха да се класират за финалите на републиканското първенство. Традиционно в тази възраст школата от Кюстендил е сред най-добрите в страната, но през тази година има подмладяване на отбора и той бе съставен изцяло от девойки младша възраст. „Пирин“ (Разлог) е №1 в зоната.

Волейболният клуб „Велбъжд” реализира проект по програмата „Спорт на децата в свободното време”, финансиран от Министерството на спорта. Безплатните тренировки за начинаещи са в понеделник, сряда и четвъртък от 16,30-19,30 часа. Има 4 сформирани групи с ученици от 2-3-ти клас до 9-10-и клас.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене