Броколи бухти

 

Това не са бухти – това са зеленчукови изкушения.

Съставки

  • глава броколи
  • бр. яйца
  • ч.ч. брашно
  • ч.ч. пармезан
  • скилидки чесън
  • щипка черен пипер
  • щипка червен пипер
  • щипки сол

Начин на приготвяне

  • От големия ствол на броколито се отделят средно големи цветчета около 1-2 см. Обелват се стъблата и се нарязват на ситно.
  • Броколите се бланшират на пара или в малко вода, докато омекнат. Отцеждат се и се оставят настрани да се охладят.
  • В голяма купа се разбиват яйцата, добавят се брашното, сиренето, чесънът, солта и пипера.
  • Добавят се охладените броколи и с помощта на тел за разбиване на яйца енергично се разбива сместа.
  • В подходящ голям тиган се разтопява маслото и се обливат стените, комбинирано със зехтин или олио.
  • В загрятата мазнина с черпак се изсипват равни количества от сместа. Бухтичките се пържат като се обливат със загрятото олио.
  • Достатъчни са по 2 минути от всяка страна. Изпържените бухтички се изваждат върху салфетки, за да се отцеди мазнината.
  • Разпределят се по 4 бухтички в порция и се поднасят с гарнитура от зелена салата и майонеза от чесън.

bistro.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене