Ангел Юсев се завърна в „Пирин“(Гоце Делчев)

 

Вратарят бе назначен за помощник треньор на новия наставник на неврокопчани Внко Товиров

Така отново играч с фланелка с № 1 ще бъде в щаба на отбора от долината на Места, след като преди това дълги години на същата позиция бе Николай Стойков, който подаде оставка заедно с доскорошния селекционер на първия тим Димитър Крушовски сдаде поста. Новината бе потвърдена от ръководството, което постави в новото му амплоа кадъра на школата на „Пирин“(Гоце Делчев) официално на поста. Така на практика се обясни неговото присъствие на скамейката на отбора по време на мача срещу „Струмска слава“(Радомир) миналата сряда. Това означава, че футболистът ще бъде на скамейката при предстоящото гостуване на „Септември“(София) в отложения мач от последния XXIV кръг от югозападната „В“ група. Двубоят ще бъде утре от 15.00 в столицата и е от изключителна важност за неврокопчани.

За Ангел Юсев това ще бъде нов период в родния му клуб, откъдето тръгна кариерата му, след като за малко се подвизаваше в „Оборище“(Панагюрище“ и „Ботев“(Враца), където напусна тази есен. Сърцатият страж бе част и от тима на неврокопчани по време на престоя им в „А“ група преди 3 години.

Идването му в клуба обаче ще си остане с консултантска същност и той няма да заменя, утвърдилия се като титуляр Николай Шоколарев. Така ще бъде поне до началото на следващия сезон заради факта, че той вече е играл в друг отбор през настоящия сезон, поясниха от ръководството. При създалата се ситуация той не може да бъде картотекиран, както би се случило с състезатели, останали до момента без отбор от началото на шампионата до момента. По-рано през 2016 той бе спряган за ново попълнение на отбора, след като проведе няколко тренировки

За тази седмица за новия помощник и останалите в отбора се очертава доста тежка седмица, след като освен гостуването на „Септември“ в сряда, предстои и домакинство срещу съседа в класирането „Чепинец“(Велинград) тази неделя. По програма срещата ще се играе на стадиона в Гоце Делчев с начален час 17.00.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене