Без категория

Пияни студентки и ученички правят „свирки“ на благоевградски таксиджии за 5 лв. курс

519x332

Арабия от Симитли оставил на Стоян Христов 10 лв. бакшиш, друг му хвърлил двайсетолевка

Млади благоевградчанки все по-често плащат таксиметровите курсове в натура, а не с пари . Това разкри пред „Вяра“ Стоян Христов, шофьор в бранша от години, понастоящем служител в частна компания. Стоян Христов разказва, че това се случва през уикендите, когато млади момичета, в повечето случаи студентки и ученички, след солидни нощни запои в бла­гоевградските заведе­ние предлагат секс и орална любов на таксиджиите, за да ги изво­зят до домовете им. Де­войчетата вонят на бъч­ва и пет пари не дават какво впечатление ще направят на шофьори­те. Те са похарчили всичките си пари в за­ведението и за да се приберат, са готови да „духат’ на шофьора още при тръгването. По- пресметливите обаче обещават „свирката“ в края на курса. Съвсем естествено, след такава оферта вечерта завърш­ва приятно и за клиен­тката, и за шофьора, разказва Стоян Хрис­тов. Най-често това са курсове извън града – до Пороминово, Селище, Покровник, Падеш, Българчево, и др. На апарат от заведение в

центъра на Благоевг­рад до някои от тези се­ла курсът възлиза меж­ду 5 и 10 лв. В повечето случаи дамите са ошушкани напълно след гуляенето по механите и нямат дори два лева в себе си, допълва Хрис­тов, камо ли да платят курса си. Така се стига до сексбартер, като по­някога програмата е пълна, споделя той. Да­ли поради тази причи­на, собственици на так­симетровите компании в Благоевград твърдят, че се е увеличил броят на желаещите да рабо­тят като шофьори при тях.

Най-много работа има по време на праз­ниците или в дъждов­ните и снеговити дни, когато при добра рабо­та от 8 ч. сутринта до 7 часа вечерта надницата на шофьора стига 50 лв. Но има и дни, в ко­ито е пълно затишие и едвам човек връзва чис­ти 20 лв. за себе си, каз­ва Стоян Христов. Най-сладко се работи през нощта, тогава и тарифата на возене е по-висока, и бакшиши­те, които клиентите ос­тавят, са доста големи. Най-големият бакшиш, който ми е оставян, е около 20 лв., признава Стоян Христов. Спом­ня си и един курс до Симитли, закарал пуб­лична личност, клиен­тът съвсем случайно се качил в колата му, апа­ратът показал 10 лв., но човекът оставил 20 лв. и му казал да задържи рестото.

Кризата определено оказва влияние върху работата ни, хората са с изтънели джобове, гледат възможно най- евтиния курс, но пък има и други, които ре­довно правят извънг­радски пътувания до близките села в регио­на. Направило му впе­чатление, че все по-възрастни хора пътуват с таксита, и то на смеш­ни курсове, например от хотел „Ален мак“ до поликлиниката или от „Еленово“ до „Струмс­ко“, в такива случаи кур­сът е фиксиран на 2 лв., без да се включва апа­рат.

Стоян Христов уточ­нява, че днес работи за допълнителни средства като таксиметров шофьор, иначе преди години си изкарвал хля­ба като кондуктор в БДЖ.

Очаквайте любопит­ни случки по темата за платената любов в же­лезниците през тотали­тарните години през следващите дни, когато думата отново ще взе­ме Стоян Христов.

 Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене