Павел Головодов: Научих се винаги да се боря

Сбъднах своя мечта, искам да играя европейски футбол с любимия отборМила ПАВЛОВА

Павел Головодов е най-младият играч в ис­торията на ЦСКА, който записа хеттрик. Преди няколко дни при победа­та срещу Ботев (Ихтиман) с 11:0 Головодов отбеляза три гола и бе на 17 години и 258 дни. В последните ня­колко месеца младият талант получи мно­го подкрепа и човешко отношение заради трудности­те, с които се бореше заедно с по-мал­кото си братче. Баща им по­чина от теж­ка болест, а преди повече от година два­мата загубиха и майка си.

– Павка, вле­зе в историята на ЦСКА като най-младия състезател, записал хетт­рик в офи­циален мач. Мечтал ли си си някога за по­добно пости­жение?

– Разбира се, че съм меч­тал да запи­ша името си в историята на клуба, но не очаквах да се случи толкова скоро. За мен е из­клю­чи­тел­на чест, че по­стиг­нах такова нещо точно в ЦСКА. Много съм щастлив!638-397-pavel-golovodov-cska

– Какво е чувството да сбъ­днеш мечтата си и какво си помисли, след като вкара третия гол?

– Неописуемо е! Наистина сбъднах една своя мечта. Почувствах се невероятно, но докато бях на терена ми­слех само как да помогна на своите съотборници и честно казано не можех да осъзная, че съм направил нещо толко­ва велико.

– Разкажи малко повече за човека Павел Головодов, от колко годишен тренираш футбол и кой беше първият ти треньор?

– Върнахте ме доста на­зад във времето, нека да помисля… Тренирам от 6-го­дишен, а първият ми отбор беше Пирин (Гоце Делчев). Първите ми съзнателни спо­мени са с топка на площад­ката (смее се). Не мислих дълго и се записах в школата на Пирин. Що се отнася до треньори, г-н Киряков беше първият ми треньор, а след него продължих при Иван Макриев. Те двамата ми бяха наставници в Пирин. Тук е моментът да им благодаря за всичко, което са ми дали.

– Как стигна до ЦСКА?pawel golowodow

– Получих обаждане от тре­ньора на родените през 1998 година Галин Иванов. Аз бях на 12 години тогава и той ме покани да участвам на един турнир във Враца. Аз приех без да се замислям и така се озовах в най-го­лемия български отбор.

– Какво си поми­сли, когато Христо Янев те покани в първия отбор?

– Развълнувах се страшно много и не можех да повяр­вам, защото това беше най-голямата ми мечта. Искам да благодаря на г-н Янев за шан­са, който ми даде. Да бъда в ЦСКА е нещо, за което ви­наги съм мечтал.

– Вървим безпроблемно в първенството и побежда­ваме всички отбори, срещу които се изправяме. Играем 1/2 финал за купата на Бъл­гария срещу Берое, какво оч­акваш от тези мачове?

– Мачовете няма да са ни­как лесни. Сигурен съм, че ще се получат добри и здрави полуфинални срещи. И двата отбора желаем да отидем на финал и сме достатъчно ам­бицирани. Надявам се да се получат приятни за публи­ката двубои и по-добрият да победи.

– Какви са твоите амбиции, какво искаш да постигнеш в професионален план?

– Преди всичко искам да заиграя с ЦСКА на най-ви­соко ниво. Искам да вдигна шампионската титла и да иг­рая европейски футбол с лю­бимия си отбор.павел головодов

– На какво те нау­чи футболът?

– На постоянство, дисциплина, ува­жение към против­ника. Футболът ми помогна страшно много и ме научи никога да не се отказвам от това, което наистина же­лая и никога да не спирам да се боря за него.

– Нашата публика безспорно е фан­тастична и без ана­лог у нас. Чувстваш ли подкрепата на феновете и какво ще им пожелаеш?головодов

– Разбира се, из­ключително съм благодарен на феновете за тяхната подкрепа. Публиката на ЦСКА е №1 и то не само в България. Бих желал винаги да са толкова мобилизирани и сплотени и да ни подкрепят на всеки мач, защото когато те са на трибуните, отборът е по-силен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене