Валежите спират, затопля се

облачно но топло

Днес над по-голямата част от страната облачността ще остане значителна, на места в североизточните райони и по Черноморието ще има мъгла. От юг валежите временно ще спират, а по-късно и облачността над Южна България ще се разкъса. В централните и източните райони ще се усили вятърът от югоизток и дневните температури ще се повишат – максимални, предимно между 10° и 15°, в София около 10°. Вечерта вятърът ще се ориентира от север-северозапад и с него ще проникне малко по-студен въздух, а от югоизток ще започнат нови валежи, които през нощта ще обхванат страната и ще се усилят.

За Благоевград максималната температура днес ще е 13°, а минималната 2°, за Банско 12°/3°, Разлог 13°/3°, Дупница 12°/1°, Кюстендил 13°/2°, Перник 12°/2°, Гоце Делчев 15°/5°, Сандански 17°/7° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 16°, а минималните до 6°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане значително по-ниско от средното за месеца.

В планините ще има слаби превалявания от сняг. Ще бъде предимно облачно с временни разкъсвания на облачността. Ще духа силен вятър от юг-югоизток, който постепенно ще отслабне. Максимална температура на 1200 метра около 5°, на 2000 метра 0°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, в сутрешните часове видимастта ще е намалена. Главно по южното крайбрежие ще превали слабо. Вечерта от юг ще започнат нови валежи. Ще духа югоизточен вятър, който временно ще се усили. Максимални температури между 8 и 12°. Температурата на морската вода и 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене