След 18 г. начело на БСП-Сатовча Милко Сиркьов предаде щафетата на Димитър Неделчев, делегатите като един подкрепиха Корнелия Нинова

Другарство и приемственост и в бъдеще пожела на Димитър Неделчев Милко Сиркьов

Димитър Неделчев е новият председател на Общинския съвет на БСП в Сатовча. На общинска конференция в събота Милко Сиркьов предаде щафетата на Димитър Неделчев след 18 години начело на столетницата в родопската община.

Досегашният и дългогодишен председател на общинското ръководство на БСП Милко Сиркьов остава член на Общинския съвет на БСП-Сатовча, заместник на новоизбрания Неделчев и по волята на конференцията – почетен председател на структурата.

Делегатите гласуваха още новият Общински съвет да се състои от 15 членове, които също бяха предложени и избрани на проведения в събота форум.

Димитър Неделчев по професия е лесоинженер, от дълги години е ръководител на Военен отдел, сега преобразуван в отдел „Сигурност“ в общинската администрация в Сатовча. Той е внук на основателя на общинската структура на бившата БКП в общината през 1922 г. – Георги Неделчев.

Преди да протече изборът, Милко Сиркьов направи своеобразен отчет за изминалия мандат и поднесе искрените си извинения към семейството си и към всички членове и симпатизанти на БСП в общината, с които е работил досега, за допуснати грешки и неволни пререкания в хода на работата му като лидер.

В доклада си Сиркьов, който е извесен като един от остриетата на БСП в Гоцеделчевско, заяви категорично, че е време управляващата върхушка в партията най-после да скрие „Кубчето на Рубик“ и да даде път на младите, с по-креативно мислене, хора в партията.

Той дори призова настоящия лидер Михаил Миков, Янаки Стоилов, Сергей Станишев и останалите от националното ръководство да се оттеглят достойно и да предадат като него щафетата на младата смяна социалисти.

„Кубчето на Рубик“, което подрежда по един и същи начин фигурите, независимо на коя страна се върти, трябва вече да бъде прибрано и да се даде възможност на по-младите кадри в партията да поемат управлението й“, бе категоричен Сиркьов на проведената в събота общинска отчетно-изборна конференция в Сатовча.

Досегашният партиен лидер изненада съпартийците си на форума, като връчи на 35 активисти – председатели на местни партийни организации, почетни грамоти за добрата и съвместна работа, за коректното взаимодействие и за безупречната им лоялност и отдаденост към идеите и политиките на БСП.

И на общинската конференция в Сатовча, както на всички проведени досега в Гоцеделчевския регион, делегатите единодушно номинираха за председател на Националния съвет на БСП депутата Корнелия Нинова.

На избрания делегат Огнян Радев, който ще представлява БСП-Сатовча на предстоящия конгрес през април, делегатите и новоизбраното ръководство му дадоха партийна заръка да изрази категоричната воля на общинската структура в Сатовча и да гласува за Корнелия Нинова.

Гости на конференцията в Сатовча бяха депутатът Кристиан Вигенин, кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, както и лидерите на БСП – в Гоце Делчев – Валери Сарандев, в Гърмен – Янка Топалова, в Хаджидимоно – Румен Боянин.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене