Осем ученици от НПГ „Димитър Талев“ се класираха за финала на състезанието „Стъпала на знанието. Български език и литература”

След успешно представяне на двата предварителни кръга на организираното от сдружение „Десет книги“ състезание, до финала достигнаха 8 ученици от НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев.

Да покажат знания и умения и да представят достойно любимото си училище, във финалния кръг на състезанието „Стъпала на знанието. Български език и литература” ще участват деветокласничките Цветелина Франгова, Петя Тункова, Димитрия Узунова, Десислава Славкова и Юлияна Душкова, Виктория Чуркова от 11 клас и абитуриентите Георгия Ляскова и Мария Тонева.

От НПГ „Димитър Талев“ съобщиха, че достигналите до финалната надпревара на престижното състезание ученици на предварителните кръгове са доказали безапелационно, че владеят перфектно нормите на българския книжовен език и че са творчески личности, които в есеистична форма убедително защитават позициите си и представят достойно себе си и училището си.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене