Футболен клуб „Марек“ заминава на турнир за деца в Италия на 22 април

Пресконференция даде днес ръководството на футболния „Марек“. Пред медиите застанаха президентът на клуба Борис Паризов, изпълнителния директор Янек Кючуков, старши треньорът на отбора Борис Кръстев и Георги Забунов, от школата на клуба.

На брифинга за медиите бяха представени подробности за предстоящия силен турнир за деца в Италия, като бяха презентирани и екипите на отбора.

„За първи път този турнир, който се провежда повече от 20 години ще бъде с международно участие, визирайки нашия Марек. За целта трябваше съгласие от футболната централа на Италия, както и потвърждение от БФС. Отборът заминава на 22 април, на 23-и ще посетим стадион Сан Сиро с момчетата, за да го видят и влязат в съблекалните, музея и да се докоснат до това митично съоръжение. На следващия ден имам желанието да заведа целия отбор на стадиона за мач на Милан или Интер, които ще бъдат домакини, за да се насладят на атмосферата и да се докоснат до големия футбол. От понеделник започва турнирът като ние сме в една група с „Торино“, Сеграте и сателитът на Милан – Карпи. Другите участващи отбори са Аталанта, Ювентус, които миналата година спечелиха турнира, Дженоа… да не ги изброявам всички, но 80% от отборите са от Серия А и Б. На тези турнири идват много съгледвачи от италианските клубове, които набелязват момчета в тази възраст и ги следят през годините. Ще се радвам, ако някое наше момче привлече погледите“, коментира президентът на клуба Борис Паризов.

Той поема всички разходи на отбора, набор 2005 по транспорт, храна и хотел.

„Имахме родителска среща и сме ги информирали подробно. Някои родители решиха да дойдат с нас и сме подсигурили необходимите условия и за тях“, допълни Паризов.

„Само за Марек бе направено изключение да бъдем с повече от регламентираните 15 футболисти и на този етап сме се спрели на 21 от децата, но ще има лека корекция. Използвам възможността да благодаря от името на целия спортно-технически щаб, че г-н Паризов поема разходите за по-голяма група“, допълни Кючуков.

„Тази гарнитура я водех до преди 2 месеца, но преценихме да съсредоточа работата с представителния отбор. Целта ни е да усетим емоцията, момчетата да изпитат удоволствието от срещата с големите отбори“, коментира Кръстев.

„Истинско удоволствие е за мен да работя с тези деца. Талантливи са много и бъдещето е пред тях. Нека отидем, да играем, за да видим къде се намираме. Притеснение няма как да няма у децата, но това е нормално“, каза наставникът на тази гарнитура Георги Забунов.

„Осигурена е пълна екипировка като на професионални футболисти, за да се чувстват децата отбор. Все пак представяме не само Марек и Дупница, а реално и България“, допълни Паризов.

„Искам да е ясно на цялата футболна общественост в Дупница, че Чичо Борко не идва от Италия с едни куфари с пари и почва да ги хвърля. Целта ни е школата да бъде развита и да оправим стадиона. Аз лично съм си поставил за цел Б група, но първо да влезем във В, ако трябва ще задържим там година-две и после да атакуваме втория ешелон. Но по-важното е да започнем да си произвеждаме ние футболисти. Тук е мястото да призова и хората, които обичат спорта, но по една или друга причина, досега не са помагали, може би заради липсата на доверие. При нас всеки един приход и разход се знае къде е и отчети се правят редовно. Благодаря на кмета г-н Чимев, че продължава да помага, както го е правил досега, но аз се надявам, че ще върнем доверието у местния бизнес и ще започне да подава ръка“, каза още Паризов.

Румен Тимев от фенклуба на Марек обяви, че подкрепят изцяло ръководството и новия президент.

„До есента си говорехме с надежда нещо да се случи и Паризов да поеме Марек и ето, че се случи. Но не можем да разчитаме само на него и на кмета на Общината, а се присъединяваме с апел към бизнеса в града да помага. Виждаме какво се прави, след най-срамното изпадане на отбора миналата година, за което не искам да навлизам в подробности“, заяви Тимев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене