Манчо Джуркин се върна в училището в Рибново

манчо джуркин

Манчо Джуркин се върна днес на работа в СОУ „Йордан Йовков“ в село Рибново, а колективът и учениците го посрещнаха досущ като национален герой.

Той побързал да влезе при новия директор Светослав Беков и в прав текст го попитал: „За отечеството ли, байно, ще работиш, или за Башев? Ако е за отечеството, давай да работим заедно“. Това разказа пред ИНФОМРЕЖА самият Манчо Джуркин, който получи заповедта си за уволнение от директорския пост на 19 февруари по куриер.

Джуркин се връща като помощник-директор, каквато длъжностзаемаше преди назначението му за временен шеф на училището в Рибново. Той бе освободен по настояване на депутата от ДПС Ахмед Башев.

„Да, върнах се на старото си работно място, но не съм се отказал да съдя Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград за неправомерното ми дисциплинарно уволнение“, категоричен бе Джуркин.

Очакванията са, че ако настоящият кмет на селото Феим Иса, чийто мандат изтича след една година, не се кандидатира отново за общински управник, ще се върне в училището, където му се пази директорското място.

След уволнението на Джуркин четири дни школото остана празно, а по-голямата част от учителите застанаха зад бившия си началник. В знак на протест те преустановиха учебните занятия, а неколцина бяха готови дори да депозират оставките си.

На директорския пост след дълго търсене на подходящия човек бе назначен лидерът на ДПС в съседното село Осиково – Светослав Беков. На 24 февруари той бе въведен с полиция в новия си кабинет, тъй като Манчо Джуркин не бе предоставил ключовете от него.

В последния ден на февруари в Рибново пък бе организиран голям протест срещу политическите уволнения и безпринципните рокади на възлови постове в целия Гоцеделчевски регион, зад които се смята, че стои народният представител Ахмед Башев.

Митингът в родопското село ще се запомни и с освиркването на българския химн от агитката на ДПС, водена от кмета на Община Гърмен Минка Капитанова.

„Продължаваме протестите против политиката на ДПС и по-скоро срещу олигархичните прийоми на депутата Ахмед Башев. Скоро ще организираме протести като „Майдана  в Рибново“ и в другите общини, защото е крайно време народът да се събуди и всички да разберем, че ни трябва свобода да работим, да контактуваме помежду си, да си помагаме, без да има значение кой на коя партия е привърженик“, заяви още бунтарът от Рибново Манчо Джуркин.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене