Еленовското дере преля след пороя в Благоевград (ВИДЕО)

Георги Пармаков: Отзовахме се на 12 сигнала за наводнени мазета от вчера след обяд

33

 На 12 сигнала за наводнени мазета и улици са реагирали от вчера след обяд до тази сутрин екипи на пожарната в Благоевград. В Пиринско най-обилни са дъждовете именно в областния център. За сега няма сигнали за наводнени сгради от други общини в региона.

„Имаше няколко наводнени мазета в Благоевград, които наши екипи отводняваха. Тази сутрин получихме сигнал, че Еленовското дере прелива и наш екип е вече на мястото“, съобщи за E79news инж. Георги Пармаков, директор на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” в Благоевград.

Към този час няма сигнали за пострадали хора в следствие на обилните валежи през последните часове в Благоевград.

 

Припомняме, че дъждът заваля вчера към 16:30 часа, като на два пъти над града се изсипа и градушка, след която улиците и покривите на къщите побеляха от ледените късове.

Много буйна в следствие на валежите е и река Благоевградска Бистрица, която обаче няма опасност да излезе от коритото си.

Тази сутрин след 7:00 часа отново заваля силен дъжд. Прогнозата на синоптиците за днешния ден в Благоевград е интензивни валежи, които се очаква да спрат след обяд.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене