„Марек“ и „Пирин“ Разлог се класираха за финалите за юноши старша по волейбол

Пирин-Разлог-волейбол

Мъжете на разложани с втора служебна победа за две седмици

Отборите на „Марек Юнион-Ивкони“, „Левски Бол“ и „Пирин“ Разлог се класираха директно за държавните финали по волейбол за юноши старша възраст, съобщава bgvolleyball.com. Трите тима завършиха на първите три места в Първа група от първенството по волейбол на България за тази възраст. С това взеха и трите директни квоти определени за тази група, която е и най-силната в цялото първенство.

В последния кръг от шампионата водачът „Марек“ имаше лек мач срещу „Септември“, като с чиста победа с 3:0 завърши на първо място в крайното класиране. Тимът на „Пирин“ Разлог отстъпи като гост на ЦСКА с 2:3 в столичната зала „Васил Симов“, но въпреки това волейболистите от Разлог завършиха на трета позиция, която им даде квота за финалите.

По регламент три отбора от тази група отиват на допълнителни квалификации, като втори шанс за участие на републиканско първенство получават отборите на ЦСКА, „Славия“ и „Миньор“ Перник.

При мъжете пък дтборът на „Пирин“ Разлог записва служебна победа над „Дунав“ Русе с 3:0 (25:0, 25:0, 25:0), в мач от предпослединя двадесет и първи кръг на Суперлигата. Служебният резултат е вследствие на неявяване на „Дунав“, при което срещата от редовния сезон в Разлог днес няма да се състои. БФВ е уведомена за случая. Като причина за отказа от мача русенци са посочили наличието на болни състезатели и организационни проблеми. Все пак без санкции няма да се размине, като се очаква парична глоба. Дисциплинарната комисия към БФВ ще заседава по случая и какво наказание да наложи на Дунав за неявяването на мача.

Така, след инцидента с ЦСКА, при който треньорът на червените Александър Попов изведе своите и мачът в Разлог бе принудително прекратен, сега това е втора служебна победа за пиринци само в разстояние на две седмици.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене