„Рилски спортист“ ще търси първа победа срещу „Беласица“ след 5 кръга

Това е амбицията на самоковлии за предстоящата среща с петричани

За последно „скиорите“ взеха 3 т. през миналата година, когато през ноември биха с 2:1 „Чепинец“ като гости.

Очаква се атаката на домакините да води новото попълнение – бившият футболист на Монтана Петко Петков. 26-годишният футболист вече игра в два мача за тима срещу „София 2010“ и „Витоша“ (Бистрица), но не успя да отбележи първо попадение за „Рилецо“. На атакуващия футболист се възлагат надежди да помогне да се подобри доста скромният им голов актив, който е закотвен на едва 17 попадения, което отрежда на хората на треньора Петър Аджов последната позиция по резултатност.

янко ангелов

Янко Ангелов

За подобряване на играта в „Рилски спортист“ се надяват на завръщането на халфа Янко Ангелов, който пропусна гостуването на „Витоша“(Бистрица). В него отборът му загуби с 2:0, а играчът липсваше заради натрупани 5 официални предупреждения. На него ще се разчита да оперира в средата на терена заедно с неврокопчанина Мариян Ловков, който показва стабилни игри за новия си тим след пристигането си от „Германея“(Сапарева баня).мариян ловков рилски Титуляр се очаква да излезе и другият футболист от Гоце Делчев в състава на отбора от Самоков – Димитър Мавродиев.

При евентуален успех хората на „скиорите“ ще се отлепят от досегашните си 22 т. актив и да се закрепят на деветата позиция, която като по чудо все още държат въпреки негативната си серия през пролетта. В отбора не крият, че разчитат и на традицията срещу „Беласица“ и да играят отново успешно срещу съперника си, който ги приема на стадиона в Кърналово.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене