Невероятно! Звезди от „Под Прикритие“ и „Корпус за бързо реагиране“ идват в Гоце Делчев, за да направят уникално театрално представление

It Cant Be CardКакво би могло да обедини „Под прикритие“ и „Корпус за бързо реагиране“ освен екшън, който при едните е класически, при другите комедиен? Отговорът е Венци Янков и Ивелин Найденов. Венци, който е актьор от години, но стана масово популярен като Малкия Близнак, и Ивелин, който пък е компютърният спец Борето в „Корпуса“. Колегите им Ивайло Захариев от сериала по БНТ и режисьорът на „Корпус“-а Станислав Дончев, в компанията на съпругата си Теди, която е екранното гадже на Ивелин, ги аплодираха вчера на премиерата на спектакъла „Не може да бъде“ в „Студио 5“. Цял час и повече интензивна и първокласна актьорска игра и герои с много емоции, задаващи екзистенциални въпроси, и всичко това обилно поръсено с хумор. Къде весел, къде тъжен. Двамата показват няколко колоритни героя, попаднали в уникални ситуации.

Венци Янков, който е идейният вдъхновител на представлението, се е опрял на творчеството на руския класик Михаил Зошченко. „Преди десетина години играх „Не може да бъде!“ по негови разкази. Оказа се, че Ивелин Найденов също харесва стила на този великолепен руски писател“, разказва Венци. Той се завръща на сцената след седемгодишно отсъствие, но никак не му личи и играе с впечатляващ заряд. Не е само екшън мен, но и много забавен и истински.

„Не може да бъде“ е социална сатира и е насочен към доста широка зрителска аудитория. Текстовете на Михаил Зошченко, писани в началото на миналото столетие, не са загубили актуалността си и днес. Това са обикновени житейски истории на работническата класа в годините след революцията. Постановката е дело на продуцентска къща „Retro Film Production“. В спектакъла можете да видите Венци като неврастеничния писател Иван Василевич Коленкоров, който твърди, че се е излекувал от меланхоличните настроения. Той е и забавният Федя Жуков, който препива, припада и се събужда в моргата. Играе и бившият актьор Вася, който след монолога си отсича: „Ние това изкуство го знаем, ние сме го играли!“. Ивелин е Сергей фон Миглазов, млад руски пройдоха, попаднал на опера срещу 30 рубли, но забравил да се облече и се разкарва по пижама, после пък е гражданин, който се бори за тасче в общата баня и преживява куп абсурдни неудобства от това. После пък е в образа на жертва на кражба и умел джебчия едновременно.

С шоуто си двамата актьори поставиха основите на благотворителната инициатива – „Да бъдем добри не само по Коледа“. Така те подкрепят с играта си фондация „За нашите деца“, чиято цел е изоставените хлапета да не живеят в домове за сираци, а да бъдат осиновени или да намерят грижа в приемни семейства. Вчера от фондацията връчиха грамота „Добродеятел номер 1“ на Венци и Ивелин. Те даряват 10 процента от приходите от продажба на билети за благородното начинание.

Постановката ще обикаля и в други градове на страната като в град Гоце Делчев ще бъде на 10 април четвъртък, а основни медийни партньори на събитието са югозападният таблоид Топ ПРЕСА, вестник „Градът“ – Гоце Делчев и информационна агенция www.toppresa.com.

За повече информация И РЕЗЕРВИРАНЕ НА БИЛЕТИ: 0899 793 606 ИЛИ 0888 787856, координатор на проекта Димитър СЕРАФИМОВ.

It Cant Be Card


Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене