Поморие остави „Пирин“(Разлог) на дъното,нанасяйки му поражение с 5:2

Отборът на Поморие разгроми „Пирин“(Разлог), в мач от XXI кръг на „Б“ група. Възпитаниците на Малин Орачев се наложиха като домакини с 5:2. По този начин те вече имат в актива си 43 точки.

В началните минути домакините натиснаха, но не успяха да стигнат до чисто голово положение. В 25-ата минута Янко Георгиев прояви блестящ рефлекс, заковавайки на голлинията от с глава от близко разстояние на Петър Тончев. След половин час игра Милен Танев бе изведен чудесно в наказателното. Вратарят на „Пирин“ обаче стигна по-бързо до топката и предотврати опасността. 120 секунди по-късно Поморие откри резултата. Божинов центрира от корнер и Ахмед Ахмедов на метър пред голлинията засече в мрежата. Деян Лозев можеше да удвои, но ударът му с глава бе спасен от Петър Дебърлиев. Минутка преди края на полувремето Кирил Георгиев получи отличен пас отдясно, навлезе в наказателното поле и прати топката между краката на вратаря за 2:0. Костадин Аджов можеше да намали изоставането на своите, но мощният му изстрел бе спасен с чудесен рефлекс от Янко Георгиев. В последната минута на частта Любомир Божинов направи резултата класически. Капитанът на Поморие центрира от фаул, топката не бе засечена от никого в наказателното поле, излъга вратаря и влетя в мрежата.

Второто полувреме започна ударно за домакините, които вкараха 4-о попадение в 50-ата минута. Михаил Орачев отправи силен удар, топката рикошира в гръб на защитник, излъга вратаря и влезе във вратата. Веднага след това Ahmed Ахмедов можеше да вкара пети гол, но пропусна сам срещу вратаря. Все пак резултатът набъбна на 5:0 в 57-ата минута. След сериозно неразбирателство между стража и защитник на гостите, Деян Лозев остана сам на празна врата и отбеляза първото си попадение с екипа на Поморие. До края на мача поморийци видимо намалиха темпото. От това се възползва Пирин, който успя да върне две попадения. В 75-ата минута Димитър Георгиев се възползва от неразбирателство в домакинската защитата и направи 5:1. В 83-ата минута пък Божидар Кацаров с глава оформи крайното 5:2.

tribunaburgas.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене