Ердоган: Западът танцува върху минно поле

„Западът не демонстрира принципност в борбата с тероризма”, заяви турският президент Реджеп Ердоган в телевизионно изявление, цитирано от ТАСС.

„Без значение колко много терористични групи има в нашия регион, те са обединени срещу Турция. А Западът и много страни не демонстрират принципност в борбата с тероризма. Страните от ЕС действат лекомислено и танцуват върху минно поле”, заяви Ердоган.

Той призова ЕС да спре да подкрепя кюрдите и да признае Кюрдската работническа партия (ПКК) за терористична организация.

„Няма причина взривената бомба в Анкара да не експлодира в Брюксел. Вие се грижите за змията, която всеки момент може да ви захапе. Запомнете от нас, когато бомбата избухне във вашите градове, ще бъде прекалено късно”, заяви Ердоган.

Коментирайки критиките, идващи от Европа срещу Турция, нейната миграционната политика и зачитането на правата и свободите на гражданите, Ердоган призова ЕС да погледне собствените си миграционни политики. Той също така увери, че Анкара „ще се вслуша в критиката, ако тя е вярна.“

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене