Единадесетокласнички от ПМГ „Яне Сандански“ сред 15-те най-добри от цяла България в престижен ученически конкурс

Елена Папалюгова от XI б клас, Теодора Йондева от XI б клас и Фатме Фета от XI г клас донесоха поредно признание за своето училище след участието си конкурса „Европейският съюз и Аз“, организиран от Американски университет в България.

Трите момичета успяха да стигнат до признанието за техните способности в конкуренцията на техни връстници от 11 и 12 клас, които от цялата страна изпратиха свои конкурсни работи по зададената тема. Трите момичета работиха под научното ръководство на г-жа Таня Трапова и впечатлиха журито със своите отлични познания за Европейския съюз и умението си да представят под формата на есе своята аргументирана лична позиция.

С показаните си отлични способности момичетата добиха правото да участват в една от най-авторитетни прояви в областта на ЕС – конференцията “Модел Европейски съюз 2016”, която ще се проведе в периода 1-3 април 2016 г. в Американския университет в България. Участниците ще имат възможност да използват знанията си за ЕС практически и да придобият професионален опит в процедурите по вземане на решения в Европейския съюз.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене