Благоевградчанинът Васил Угринов, лежал 8 години в затвор в Испания за кокаин, влезе в съдебна зала по делото срещу Брендо

Нашенецът поиска от съда да му платят винетката и пътните, за да се яви в София, той бе част от арестувана международна група за трафик на дрога и имал отговорната задача да охранява склада с наркотици

Благоевградчанинът Васил Угринов, който излежа 8 годишна присъда в затвор в Испания, където бе заловен като част от международна група за трафик на кокаин, се яви в съдебна зала като свидетел по делото срещу Брендо вчера. Процесът срещу Евелин Банев е, за пране на пари от трафик на кокаин.

Според източници на struma.com в съда Угринов отрекъл връзката си с кокаиновия крал Брендо и дори това, че е пласирал наркотици. Станал невинна жертва след обиск в квартира, в която са намерени наркотиците. Не знае защо е свидетел по това дело като не познава подсъдимите. В съдебна зала той се направил на крайно беден и поискал да му бъдат платени пътните разноски и винетката, за да стигне до София. Прокуратурата е намерила връзката на Угринов и Брендо чрез сочения за шеф на Брендо, Дейвид Хаселбарт, от чиято група е бил и Угринов.

Припомняме ,че синът на бившия съдържател на ресторант „Операта” в благоевградското читалище Костадин Угринов – Васил, бе арестуван Испания през 2005 г. при мащабна полицейска операция по разбиване на международна престъпна мрежа за трафик на дрога,  която е действала в Сан Роке, Малага и Барселона.

12 души бяха задържани в следствения арест при операцията тогава, сред тях имаше испанци, чехкиня, унгарец, албанец, а петимата българи бяха Васил Угринов, Иво Андонов и Георги Кьосев, живеещи в Барселона, Ивайло Х. и Панчо Русев. Информацията от Националната служба „Полиция”, бе, че международната престъпна група се е занимавала с пласиране на кокаин в особено големи количества с произход Колумбия и използвали фалшиви документи за самоличност.

Дрогата била транспортирана с кораби и внасяна в Испания през гр. Сан Роке. При операцията бяха конфискувани 819 кг кокаин, пистолет и голямо количество пари. Угринов престоя в местен затвор 8 години. За него се говореше, че бил използван в трафика като пазач на склада за наркотици.

В. Стефанов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене