Кметът Георги Икономов: Банско ще се наложи и като дестинация за културен и фестивален туризъм

Банско ще се наложи и като дестинация за културен и фестивален туризъм. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България на Радио „Фокус“ кметът на града Георги Икономов. Той обясни, че се търсят начини за алтернативен туризъм в Банско, така че той да отчита висока посещаемост и през лятото.
„Акцентът вече не е зимният туризъм, а по-скоро формите на туризъм, които предлагаме през лятото като наблягаме най-вече на културен и фестивален туризъм, на запазената архитектура и дух в старо Банско, на добрата кухня, на активностите в планината, които може да посети човек. Това, което търсим е да покажем другото лице на Банско, което да не символизира само зимния туризъм в България и на Балканите“, коментира кметът на Банско. По думите му, целта е градът да се превърне и в предпочитан летен курорт и да покаже това, което много се цени на Запад, а именно запазени традиции, култура, дух и фестивали.
Георги Икономов каза още, че преди дни водена от него делегация е посетила Брюксел, където са били представени възможностите са развитие на туризма в Банско. Кметът допълни, че в белгийската столица се е срещнал с евродепутат от Южен Тирол, с когото са обменили ценен опит. Според Икономов е необходима обща стратегия за планинските региони в Европа, тъй като те крият сериозен потенциал.

www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене