Яхния с нахут и спанак

Необходими продукти:

300 г спанак
1 консерва нахут (400 г)
1 консерва домати на кубчета (400 г)
1 л зеленчуков бульон
2 скилидки чесън
2 глави лук
2 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. кимион
1 щипка кайенски пипер
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в сгорещеното олио.

Добавят се кимионът, кайенският пипер и червеният пипер, и се разбърква.

Сипват се отцеденият нахут, бульонът и доматите. Яхнията се овкусява със сол и черен пипер и се готви около 20 минути на слаб огън.

Прибавя се измитият и накълцан спанак. Готви се още 2–3 минути и се дърпа от огъня.

Сервира се.

www.bonapeti.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене