ЕКСКЛУЗИВНО! ТОП ПРЕСА В ЕПИЦЕНТЪРА СЪС СКАНДАЛА „АГРОМАХ“!!! Лъжите в медиите не са изпълнител на подизпълнител на знакови ключови проекти, защо никой не погна изпълнителите, които осраха поръчките си! ?

Кирил ГОСПОДИНОВ

Прокуратурата разследва строителните фирми „АГРОМАХ“ и „Пътища Пловдив“ заради ощетяване на хазната с 14 милиона лева. Обисъта е извършен от прокурори, ГДБОБ и НАП. В „АГРОМАХ“ служителка е опитала да изнесе около 1 милион евро в сак. Оказа се, че сигнал за злоупотреби, извършени от фирмата, е подаден в прокуратурата от бившия заместник-шеф на СДС – Борис Марков. Той обвинява „АГРОМАХ“, че е минала и по ръба на закона, за да не върне кредити към КТБ. Постъпленията в компанията са пренасочвани към трети фирми.

„Фирмата, получила големи кредити от КТБ, прехвърля своето взимане от АПИ финансиране към фирма, която се нарича „Индустриални инвестиции“. Интересното идва от тук нататък. Тази фирма „Индустриални инвестиции“ прехвърля пък от своя страна същото това вземане от пътна инфраструктура на една фирма, която се казва „АГРОМАХ Холидей“. И агенция „Пътна инфраструктура“ абсолютно без никаква проверка превежда над 3,8 млн. по сметка на фирма без служители и без дейност.“

Шефът на „Индустриални инвестиции“ призна, че  е сключил такъв договор.  Към онзи момент обаче това е било законно. Документ, представен от Марков, обаче, показва, че последната фирма по веригата вероятно ще спре да съществува съвсем скоро.
„Ще бъде невъзможно да се потърсят и да се види къде са отишли тези милиони“, допълва Борис Марков.

Борис Марков отказва да застане редом до Методи Бачев, шеф на „АГРОМАХ“, заради криминалното му минало, в един от сутрешните блокове. Също в съобщението му се казва, че г-н Бачев е заплаха за него и неговото семейство като подчертава, че ще говори със собственика на „АГРОМАХ“ единствено чрез държавните институции.

Г-н Марков се страхува да бъде тук до вас. Верни ли са тези обвинения?

– Аз дойдох тук толкова подготвен, че даже ме е страх. Точно за този г-н Марков имам толкова много неща, които са ми предоставени от негови „приятели“, че ако извадя 10% от тях, както той ме пращаше при Братя Галеви на почивка, аз ще го изпратя в затвора поне за 20 години. Само, че не знам какво ми се случи днес. Излизайки от вкъщи се върнах да завия сина си, който е на 10 годинки. Не знам как ще ви прозвучи, не искам да играя някаква роля или нещо друго, всичките тези нападки, които са срещу нас, всичката тази помия, която се излива, много лесно ние можем да отговорим, да влезем в техния ритъм, да подходим по същия начин.

Имате ли криминално минало?

– Не съм осъждан! Български гражданин съм, няма заведени срещу мен дела в момента. Като всеки нормален човек се е случвало да изляза, да отида някъде. Това, че той чете в интернет, където се пишат глупости, си е лично негов проблем.

Той се страхува да седне тук до вас!

– Ами може би се страхува по друга причина, не заради това, че ще има физическа саморазправа между нас. Може би се страхува за това, което е надробил миналите години, за което не се е появявал много време. Можете да се обърнете към хора в Бургас, негови колеги, съпартийци. Имам хора, които са готови да свидетелстват и да покажат оригинални документи за всичко, което е надробил г-н Борис Марков.

Какво е дробил?

– Разполагам наистина с  флашка, в която има оригинални документи, разследвания на ваши колеги, в които има доказателства, с които този господин, като ковчежник на СДС, заместник-кметът на Бургас по това време, Костадин Марков, са участвали в порочни схеми, крадели са държавни пари. Този господин знае много добре с неговата бивша съпруга какви са ги дробили. Дошъл съм в това студио, за да ви кажа, че спирам да говоря.  Оставям всичко в ръцете на държавата и на институциите.

Прокуратурата казва така: Фирмата „АГРОМАХ“ е ощетила държавната хазна с 14 милиона лева! Истина ли е това?

– Това са удостоверения за една година назад. Фирма „АГРОМАХ“ не дължи един лев на НАП!

АПИ плащала ли е на свързани с вас фирми, такива, в които да не стигнат данъчните?

– АПИ ни е плащала за извършени СМР-та по наши обекти като главни изпълнители. Не знам какво означава буферна фирма, която хора като Борис Марков използват. Нашите фирми са в правното пространство и са изрядни.

Имате ли логично обяснение за присъствието на 1 милион евро в каса на ваша фирма?

– Да, имам логично обяснение. Като мине разследването ще го обявя.

Законно ли е да държите един милион евро в каса в брой?

– Не знам дали са ви казали, но имаме активи за над 250 милиона. Имаме обекти за последните 10 години за над 500 милиона изпълнени. Това дали ни ги дават кеш или по банков път си е наша работа. За всички пари, постъпили в нашите каси, имаме съответни документи. Сега, ако някой цели да ни дискредитира, няма как да се случи. Правим сделки за над десет милиона лева с чужди фирми. По никакъв начин не сме заобиколили закона.

Има ли конкретна атака срещу вас?

– Има атака, но не знам кой стои зад нея. Мога да му кажа, че му прощавам, защото аз съм възпитан и си изкарвам парите с труд и пот.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене