„Беласица” писа петица на „Чико” (Бяга) пред 200 зрители

В мач от 21-вия кръг за първенството на ЮВГ мъжкият отбор на ОФК „Беласица” победи с 5:0 тима на „Чико” (Бяга).

При непрекъснат дъжд над 200 зрители дойдоха да подкрепят любимия си отбор срещу хита в ЮВГ от село Бяга.

Александър Якимов и Боби Яков бяха неудържими и вършеха много работа в средната зона на терена. Красимир Шапкаров, Мартин Таушанов, Димитър Стоев и най-вече с топ футболиста Владимир Кабранов бродираха много приятни за окото атаки пред противниковата врата.

В 30-ата минута при поредната бърза контраатака на „Беласица” Красимир Шапкаров обстрелва от 17-18 метра директно вратата на гостите, Петър Стоичков изби, но в добавката хитрата лисица Владимир Кабранов едва не скъса мрежата за 1:0. До края на първата част на мача петричките футболисти буквално мачкаха отбора на „Чико”, но до нов гол не се достигна.

След почивката на терена играеше само отборът на „Беласица”, а футболистите на гостуващия тим наблюдаваха действията на колегите си отблизо. Далеч по-добрият отбор на „Беласица” и физически, и игрово правеше каквото си иска с колегите си от „Чико” (Бяга). В 48-ата минута Красимир Шапкаров – с много силни изяви в двубоя – овладя кълбото, напредна и сам срещу стража на гостите, прати топката в мрежата за 2:0. В 61-вата минута най-добрият футболист на терена Александър Якимов се възползва от груба грешка на Георги Петров, овладя топката, излъга наред изпречилите му се футболисти на гостуващия тим, накрая и стража им и направи резултата класически – 3:0. Пет минути по-късно Георги Петров повали устремилия се Александър Якимов в наказателното поле и главният съдия Борислав Ненков отсъди дузпа в полза на „Беласица”, която Красимир Шапкаров превърна в гол за 4:0. Последния гол в срещата отбеляза Мартин Таушанов в 72-рата минута, когато Александър Якимов изведе Запро Динев пред наказателното поле на гостите, последва шут на младия талант, вратарят Петър Стоичков изби и в добавката Таушанов не сгреши за 5:0. До края на срещата пропуски направиха отблизо Запро Динев и Александър Якимов.

След мача наставникът на „Беласица” Ангел Славков сподели: Доволен съм от играта на всички футболисти, на които гласувах доверие в този мач. Трябва още малко самочувствие сред моите възпитаници, като за това са необходими поредица от победи. Основният проблем в досега изиграните срещи е психологически. Трябва да повярват нашите футболисти в силите си. В днешния двубой те показаха петрички дух и желание, с което преди години всички отбори, включително и ЦСКА и „Левски”, идваха да играят в Петрич със страх.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене