Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” организира творческо и иновативно честване на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА – 22 март 2016г. с фестивал, конкурс за рисунка и викторина, както и отбелязване на професионалния празник на служителите си.

Празникът ще се осъществи с любезното домакинство на Община Банско, в партньорство  с „ВиК“ ЕООД, гр. Благоевград и Радио Благоевград,

Инициативата ни тази година  е насочена към подрастващите, като  целим да ангажираме вниманието на децата, да провокираме тяхното любопитство и да активираме  естественото чувство у всеки за загриженост към опазването на водата и осъзнаването, че от нея изцяло зависи животът ни.

Заедно с учениците от СОУ „Неофит Рилски”, гр. Банско и ОУ „Св.Климент Охридски”, гр.Добринище, както  и с многобройните гости на гр. Банско ще  проведем фестивал „Воден свят“, конкурс за рисунка под мотото на празника за 2016г. “Better water, better jobs” и  викторина с въпроси „Какво знаем за водата?“.

Тениските с мотото „Обичам природата и аз участвам“, които са запазена марка на МОСВ за един след обяд ще се превърнат в платно за произведения на младите художници, които ще се включат в конкурса за рисунка.

         Честването  на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА, ще  се състои на 22 март 2016 г., вторник,  от 14:00 ч. на  площад „Възраждане”в гр. Банско.

Професионалният празник на служителите от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ Благоевград ще бъде отбелязан с провеждане на тематичен семинар на 22 и 23 март 2016г., в гр. Банско, под мотото „Да работим за по-чиста вода, за един  по-добър живот“.

Очакваме Ви,  ще бъде удоволствие да споделите празника с нас!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене