Адвокатът с неврокопски корени, Румен Николов: Помакът е вероотстъпник и антихрист!

Мила ПАВЛОВА

румен николов

Румен Николов

Румен Николов е роден през 1955 г. в Гоце Делчев. Баща му е бил слу­жител във Второ главно управление на ДС. През 1975 г. е приет за курсант в школата на МВР в Симеоново – в т.нар. факултет „Първи” на ДС. След завършването си през 1979 г. е назна­чен в Трето районно управление при СГУ на МВР (Държавна сигурност). През 1980-а е преназначен в СГУ на МВР (сега Столична дирекция на въ­трешните работи) в отдел 021, по-къс­

– ДС. През 1988 г. е назначен първоначално за зам.-на­чалник на 5-о РПУ в София, а по-късно и за негов начал­ник. Преди дни уважаваният адвокат г-н Николов направи скандално изказване в соци­алната врежа със следният текст: „Навръх празника, то­гава, когато всички българи отбелязваха 138-годишнина от освобождението ни от турско робство, няколко мои приятели обиколиха десети­на помашки села в Родопи­те. Пълен потрес. Никъде не видели да се вее българския флаг, никъде помаците не празнували 3-ти март. Както обичам да казвам – по праз­нуването им ще ги познаете. За никого не е тайна, че пома­кът е същество, отрекло се от Христòвата вяра, отрекло се от род и родина и приело доброволно и с радост исляма. Помакът е вероотстъпник и антихрист. Тяхното бо­жие нака­зание е да се женят помеж­ду си и да жи­веят по чука­рите. Либе­расти­те (ли­берали и педе­расти), които уп­равляват тази държа­ва, трябва да имат предвид горното, когато ми говорят за помаците“.

Ние от вестник „Градът“ се разграничаваме от мне­нието на господин Ни­колов и от острия му и безпощаден език. Искаме обаче да създадем дебат по темата за празнуването на 3 март и на­ционалните ни празници из така нарече­ните смесени региони. Има ли основание господин Ни­колов да гово­ри така или не? Вие как смята­те ,уважаеми чи­татели? Пратете ни Вашата истина на редакционния ни адрес или на елек­тронната поща.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене