Фейсбук-Гоце Делчев: В България е пълно с български бежанци

Юсеин е момче израснало в Дом за деца лишени от родителска грижа в град Гоце Делчев, което от година живее при родителите си, които са болни. Той също е с ментални проблеми, но му се налага да работи, за да се издържа. В четвъртък на 10 март Юсеин навърши 18 години…

Публикувам тези потресаващи и тъжни кадри, защото вчера от една медия искаха да коментирам кризата с бежанците, споделя във фейсбук профила си Димитър Бояджиев.

„Ами какво да ви кажа, в България е пълно с бежанци – низвергнати, мизерни, съществуващи като скотове, само че те не са сирийци, нито иракчани, а българи. Те не са хора осакатени от война и от чужди бомби, а от собствената ни държава и нейните вождове. Били сме европейци, с доходи 10 пъти по ниски от тези в западна Европа и няколко пъти под тези на нашите съседи, за пенсионерите и хората в неравностойно положение да не говорим – тях сме ги погребали, а държавата била стабилна – наглост! Те така, някои вдигнаха куфарите и избраха парите пред предците, други като Юсеин са вътрешни бежанци – жертви не на войната, а на ламята(петглавата), а ние останалите сме длъжници – на себе си, на предците на първите и на жертвите като Юсеин, които се усмихват без да осъзнават трагедията в която живеем“, завършва статуса си Димитър Бояджиев.

34

33

Снимки: Фейсбук

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене