Служители на ОДМВР-Перник разкриха три незаконно действащи автоморги

Служители на ОДМВР-Перник разкриха три незаконно действащи автоморги, задържан е 34-годишен криминално проявен жител на Радомир. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Автоморгите са установени в хода на проведена мащабна полицейска операция на територията на Радомир. В нея са участвали служители на РУ-Радомир и колегите им от областната дирекция в Перник. В процеса на работа криминалистите установили три търговски обекта, работили без всякакви разрешителни за упражняване на дейност. Изяснено е, че площадките за разфасоване на коли са ползвани от 34 годишния Л.Д. от Радомир. Мъжът е с криминални регистрации за кражби, хулиганска проява и извършване на търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали, без разрешително. Иззети са 68 автомобила – излезли от употреба и един, противозаконно отнет през 2015 г. от София.
Л.Д. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по образуваните досъдебни производства продължава под надзора на Районна прокуратура – Радомир.
Преди няколко дни служители на ОДМВР – Перник установиха при проверка в кв. „Бела вода“ незаконна автоморга, управлявана от Л.Н./36 г./, криминално проявен, познат с използване на неистински документи и акцизни стоки без бандерол, и 24-годишния Р.И. В с. Батановци криминалистите разкриха автоморга, „работила“ при драстични нарушения на закона – използване на по-големи площи от разрешените, непредставени касова и отчетна книги и неиздаване на фискални бонове. По двата случая бяха предприети административно-наказателни производства.

www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене