Кабинката на „Картала“ вече работи

В ски-центъра над 20 часа вали сняг

Кабинковият лифт „Картала“ край Благоевград вече работи. Съоръжението е пуснато вчера след обяд от Агенцията по метеорология и технически надзор. Това заяви заE79news Васил Димитров – консултант към ски-център „Картала“.

„Най-накрая добрите новини са факт. Лифтът и преди си беше наред, просто трябваше да се направят тестове, които не са правени дълги години“, каза още Димитров.

Той изрази надежда, че през следващия месец благоевградчани ще могат да карат ски на „Картала“.

„От вчера на обяд вали сняг и се надявам днес да натрупа достатъчно в долната част на пистата, за да почнем да я обработваме. Към момента там има около 15 см сняг, още 5-6 см да навали и почваме обработката. На горна станция има много сняг“, уточни Димитров.

„За съжаление заради този проблем отпаднаха доста събития от календара, които бяха организирани тази зима на „Картала“. Ще се опитаме да се реваншираме през лятото, за когато обмисляме някакви неща“, каза още Васил Димитров.

Припомняме, че Агенцията по метеорология и технически надзор спря от движение кабинковия лифт „Картала“ край Благоевград на 2 февруари заради това, че не му е извършен технически преглед. Акцията бе част от засилените проверки на въжените линии в страната след инцидента с падналото дете от кабинковия лифт „Симеоново“ на Витоша по време на движение на съоръжението.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене