Млади творци редят изложба в Градска художествена галерия в Благоевград

Млади творци ще подредят изложба в Градска художествена галерия в Благоевград. Утре от 18.00 часа към жителите и гостите на областния център на Пиринско ще бъде отправено предизвикателството „Escape”.

Авторите са включили в експозицията 20 принта, 16 платна, голямо платно с малка скулптура и 9 фотографии. Творбите носят посланието на графити културата, която все по- често намира място на арт сцената, а имената на творците са сред първите в този жанр. Сред тях се нарежда и Кирил Стоилов, добре познат на благоевградската публика с участието си в 3D арт фестивала, уникалното изрисуване на коледните къщички в Благоевград, както и редици изложби и инициативи, с които е свързан младият художник. През 2011 година, той прави своята първа самостоятелна графити изложба в столицата.

Участие ще вземат още Петър Грънчаров, Димитър Грънчаров, Евгени Тодоров, Петър Тодоров и други автори, избрали да заложат на стрийт тематиката и да я пренесат върху платната или да я предадат чрез обектива.

„Това са млади хора, известни не само в графити средите, но и в дизайна и други визуализации. Въпреки възрастта си, те имат богат опит зад гърба си и дори могат да бъдат наречени „кръстници” на графити изкуството в страната ни. С тях сме работили и преди, но това е първата ни съвместна изложба”, споделя самият Кирил Стоилов и благодари за подкрепата на Община Благоевград, която продължава да адмирира всяко начинание на младите творци и тяхното развитие.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене