Днес ще се проведе учението „Граница 2016“

Днес от ГКПП-Кулата ще започне съвместното учение „Граница 2016“ на МВР и Министерство на отбраната. По тази причина и пунктът ще бъде затворен между 11 и 12 ч.

Учението цели координиране на съвместни действия между силите и средствата на МВР,  Министерството на отбраната и БЧК. „Граница 2016“ цели и  поддържане на готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск и съобразно новоприетите изменения в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, съобщават още от МВР.

На учението ще присъстват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчваров, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Антонио Ангелов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и представители на местната власт.

В сряда премиерът Бойко Борисов нареди да бъде проведено съвместно учение по границата, в районите със силен миграционен натиск. Реакцията на Борисов бе провокирана от увеличаващото се напрежение на македонско-гръцката граница, където има десетки хиляди блокирани мигранти, част от които влязоха в сблъсък с полицията.

www.dnevnik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене