ВИДЕО: С националния химн, снощи в Гоце Делчев започна отбелязването на 138 години от освобождението

Националният химн на Република България, даде снощи началото на възпоменателното тържество, по повод навършването на 138 години от освобождението на родината ни от турско робство. Група деца от Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев изнесоха кратък възпоменателен рецитал, посветен на борбите на българския народ за свобода и жертвите, паднали за нея

С датата 3-ти март, Националният ни празник, ние, българите отбелязваме  възкресението на един народ и връщането на едно начало. 35 000 са загиналите само при априлското въстание, а жертвите от неврокопско при потушаването му са 25 души. Признателните неврокопчани са изписали имената на всички свои жертви във войните за свободата.

Венци и цветя в знак на признателност пред паметникът на загиналите за свободата в Гоце Делчев, положиха Общинска администрация, Светата Неврокопска митрополия, народният представител Георги Андонов, много неправителствени организации, политически партии, пара военни организации, училища и отделни граждани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене