Напрежението ескалира: Бежанците стигнаха до Драма. Премиерът Борисов разпореди армията ни да се строи на браздата под тревога и да проведе учения през почивните дни, заради евентуален наплив от бежанци. В учението трябва да вземе участие и кметът на община Гоце Делчев, Владимир Москов

Армията ни да се строи на браздата под тревога и да проведе учения през почивните дни, заради  евентуален наплив от бежанци. Това разпореди днес премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет, става ясно от стенограмата.

Вдигнете ги по тревога, хем да ги видите как действат в такива условия, хем да видите как ще се стиковат с граничарите, разпоредил Борисов. Той е категоричен, че тези действия трябва да се проведат незабавно, защото бежанците не почиват. Населението, особено надолу по Петрич, по Сандански вече е настръхнало, казал още Борисов. Освен това в учението ще се включи и дипломат №1 Даниел Митов, който ще следи и обучава граничари и военни как да връщаме нелегално влезлите у нас бежанци на Гърция и Турция, казва още Борисов на заседание на министерския съвет.

Освен това премиерът разпореди в учението да вземат участие и кметовете на граничните общини, като Петрич, Сандански и Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене