Инспектори щурмуваха борси и тържища в Югозапада! Бракуваха 19 тона развалени плодове и зеленчуци

Екипи на областните дирекции на Българска агенция по безопасност на храните в Кюстендил и Благоевград започнаха масови проверки на влизащите в страната пресни плодове и зеленчуци. Инспекторите ще следят за съответствие с обявеното качество на стоката и необходимите придружаващи документи – за произход, етикетировка, фактури и други. Целта на проверките е да се предотврати вносът на некачествени и негодни за консумация плодове и зеленчуци, казаха от двете областни дирекции, които вече са изпратили инспектори на контролно пропускателните пунктове на тяхна територия.

Причината за проверките е, че има опасност след вдигането на  блокада по границите на Гърция има опасност в България да влезе развалена продукция, с произход Гърция, казаха работещите на  ГКПП – Гюешево.

През изминалата седмица, само за 4 дни, инспекторите на БАБХ са извършили внезапни проверки на пазари, борси, тържища, складове за търговия на едро и търговски вериги. В резултат на инспекциите са бракувани и унищожени 19 тона развалени плодове и зеленчуци, с което не е допуснато некачествена стока да бъде консумирана от българския потребител.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене