До 8 години затвор грозят двама мъже от Разлог, разпространявали фалшиви пари

Двама мъже от Разлог, разпространявали фалшиви пари, се признаха за виновни и сключиха споразумения с прокуратурата за по-леко наказание.

На 21 декември миналата година в Гоце Делчев и Разлог Г.Н.М. придобил и прокарал в обръщение 6 подправени банкноти с номинал 20 лева, всички емисия 1999 г., с пълното съзнание, че са фалшиви. Деянието е извършено при условията на продължавано престъпление.

Същия ден вечерта в Гоце Делчев разложанинът купил от неврокопчанина А.Е.Д. за сумата от 30.00 лв. 6 подправени двайсетолевки, които прокарал в обращение в родния си град.

Три от тях продал на съгражданина си С.В.Т. срещу 15 лева, а други три – на А.Н.Ю. от Разлог за същата сума.

За същото престъпление и А.Н.Ю. от Разлог сключи споразумение с прокуратурата и призна вина.

За времето от 21.12.1015 г. до 25.12.2015 г. в Разлог, при условията на продължавано престъпление, той придобил и прокарал в обращение 3 фалшиви двайсетолевки от същата емисия.

Навръх Коледа миналата година в дискотека „Фейс“ в Разлог А.Ю. успял да пласира други три подправени банкноти с номинал 20 лв. С фалшивите пари той платил консумираните от него напитки в заведението.

Извършеното престъпление от двамата мъже от Разлог е квалифицирано по член 244, който предвижда лишаване от свобода от две до осем години.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене