Честит ден на самодееца на съгражданите от Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци

Денят на самодееца е празник, обединяващ хора с различни професии, социален статус, възраст и пол, но всички, водени от любовта към традиционното и съвременното изкуство. Това е празник за хората, които не жалят сили и време, за да работят за запазването на българските традиции и култура.

Само един самодеец може да постоянства в студените репетиционни зали, след тежък работен ден, при грижите, които всеки човек има. И този труд да е посветен на едно върховно чувство – чувството на удовлетворение, че други хора – познати и непознати, ще изпитат радост от твоето творчество. Не е възможно човек с такава душа да е злопаметен и студен. За самодейността се иска сърце!

Всички изяви на певческите, танцовите и театралните формации са великолепни и покоряващи, защото нашите самодейци интерпретират песните, танците и пиесите с душа, и ги възприемат като откровение, по-висше от всяка мъдрост и философия, като изповед на духа, с която всеки народ пише своята биография, наречена история.

Ние от гр. Гоце Делчев имаме една повод за гордост. Тя се казва „Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци. Създаден през 1946 година, ансамбълът твори и пресъздава постановки, обичаи и традиции. Спечелил десетки награди, както на местни, така и на международни участия, Неврокопския ансамбъл винаги запалва искрица в душата на всеки, който наблюдава изявите му, които са изписани с любов към танца, песента..

Топ Преса: Честит ден на самодееца мили съграждани. Бъдете живи и здрави и все така усмихнати. Не спирайте да вършите това, защото без Вас, нашият град губи същността си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене