Свършиха ли блокадите на границата с Гърция?!?

Днес в 09:00 часа изтече ултиматумът, който българските превозвачи дадоха на гръцките фермери да се изтеглят техниката от ГКПП Кулата.

Все още има трактори от гръцка страна, но протестиращите гърци са обещали на българските превозвачи, че днес всички машини ще бъдат махнати.

„Още вчера част от тракторите се изтеглиха. За днес е казано, че ще се изтеглят абсолютно всички. Така че засега няма да правим контраблокада“. Това заяви за E79news Вангел Цилев от инициативния комитет на българските превозвачи.

Ако гърците не изпълнят обещанието си, на българска територия няма да се допускат никакви земеделски продукти от южната ни съседка, независимо дали са предназначени за България или ще преминават транзитно през страната ни, категорични са българските превозвачи.

Повече от 40 дни над 400 трактора изкараха безплатен паркинг на ГКПП Промахон и имаха готовност да затворят границата във всеки един момент. Най-често това ставаше само за тежкотоварни автомобили. Преди 20 дни – на 9 февруари, търпението на блокираните шофьори на камиони не издържа и те „отвърнаха на удара“ с контраблокада, като не пропускаха никакви превозни средства. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене