Д-р Р. Гърчев: Нямам амбиции за болничен шеф, оставам общински съветник и семеен лекар

Конкурсната процедура по избор на управител на МБАЛ „Свети Врач” в Сандански е оспорена от областния управител Бисер Михайлов в частта за изискванията към кандидатите, след направени корекции Общинският съвет гласува ново решение. Причината губернаторът да оспори и върне за ново разглеждане процедурата по избора на болничния шеф е, че съветниците са пропуснали да посочат точно място, дата и час на провеждане на конкурса.

На проведеното завчера заседание съветниците гласуваха, че заявленията за участие в конкурса за управител на МБАЛ „Свети Врач” ще се подават до 15 април. Интервюто и събеседването ще се проведат на 9 май. Съветниците одобриха и проекта на договора за бъдещия управител на болницата.

Членът на временната комисия към Общинския съвет по провеждане на процедурата по проверка на документите и допускане до участие на кандидатите до предстоящия конкурс д-р Румен Гърчев обяви вчера, че не е кандидат за управител на болницата. „Избран съм от избирателите за съветник и ще защитавам техните интереси в Общинския съвет в този мандат на минипарламента”, заяви д-р Гърчев. „Категорично заявявам, че няма да се кандидатирам за управител на болницата. Ще продължа с лекарската си практика и уверявам пациентите си, че нямам амбиции за болничен шеф”, заключи съветникът д-р Р. Гърчев.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене