Кооперация с 12 апартамента в Банско поредният имот за продан на фалиралия Емигел

Нов имот на фалиралия благоевградски бизнесмен Емил Давидков-Емигел изнесе на публична продан частното съдебно изпълнение. Сградата, която се води на обявената в несъстоятелност фирма на бизнесмена „Елит Строй“ ЕООД, е в Банско, 4-етажна и е в местността Герачни улици. В нея на публична продан се предлагат 12 апартамента с площ между 62 и 91 кв.м, чиито цени варират от 12 000 до18 000 лв. без ДДС.

Върху кооперацията има множество тежести. Тя е ипотекирана през 2007 г., след това през 2011 г. за нея е сключен договор за цесия. Междувременно ипотеката е била продадена от длъжника Давидков на трети лица, но към настоящия момент тя все още не е заличена по отношение на кооперацията и е валидна.

Кооперацията се продава от банката, в която е учредена ипотеката, и като кредитор тя е в правото си да я обяви за продан, независимо кой в момента е неин реален собственик, обясни правния казус съдебният изпълнител, натоварен с продажбата.

Междувременно сградата е поверена на охранителната фирма на бившия полицай Пене Алексиев, на неговите служители е възложено да развеждат потенциалните купувачи из апартаментите.

Това е поредната собственост на Давидков, изнесена за публична продан. Съдебен изпълнител търси купувачи на тризонета му от 390 кв.м с басейн на покрива на кооперацията в Благоевград. Въпреки че за атрактивното жилище вече има изпълнителен лист, Давидков го обжалва в Окръжен съд – Благоевград, където загуби делото, и сега чака решение от ВАС. Обявени са за продан и 2 кафенета на Давидков и дъщеря му в Благоевград.

Фалиралият бизнесмен е един от първите автотърговци в Югозападна България и първият известен голям длъжник с огромни кредити към банки и частни лица. Заради дългове офшорка, регистрирана на Британските Вирджински острови, му взе ресторант „Ларж” в комплекс „Космос” в Благоевград, два магазина под него и шоурума до студентските общежития, където бе представителството на BMW. Давидков загуби и бензиностанцията на главен път Е-79, а дружествените му дялове във фирма „Елит Строй” ЕООД, чийто капитал е 200 000 лв., бяха запорирани.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене