От понеделник превозвачите ни блокират на границата тирове с гръцка стока

Съюзът на международните превозвачи е готов за контрапротест, в случай че гръцките фермери не премахнат блокадата най-късно до 09.00 часа на 29 февруари. Това съобщиха от Съюза на международните превозвачи.

В писмото си Съюзът на международните превозвачи посочва, че поддържа заявеното намерение на брифинга, проведен на 24 февруари, да отвърне с реципрочни действия на блокадата на гръцките фермери, блокирали българо-гръцката граница.

Ако срокът не бъде спазен, контраблокадата ще бъде факт, считано от 09.00 часа на 29.02.2016 г. (понеделник). Блокадата ще засегне единствено товарни автомобили и микробуси, натоварени с гръцка селскостопанска продукция. Тези превозни средства няма да бъдат допускани на територията на Република България, независимо дали нашата страна е дестинация на доставка или се извършва транзитно преминаване през територията ни.

Гореспоменатите мерки ще бъдат прилагани на следните гранични пунктове: ГКПП „Кулата” – „Промахон”, ГКПП „Илинден” – Ексохи”, ГКПП „Капитан Петко войвода” – „Ормениеон”, ГКПП „Маказа” – „Нимфея”, както и ГКПП „Гюешево”, ГКПП „Логодаж” (по-рано и ГКПП Станке Лисичково) и ГКПП„Златарево”.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене