OPIS обяви прогнозните цени на петрола през 2016 година

Те ще се колебаят в диапазона от 20 до 49 долара за барел

Цената на петрола през годината ще се колебае в диапазона от 20 до 49 долара за барел. Това е прогнозата на Том Клоза, основател на базираната в САЩ Информационна служба по цените на петрола (Oil Price Information Service, OPIS), предаде ТАСС. Агенцията, цитирана от БГНЕС уточнява, че това е една от най-големите в света организации, занимаващи се с анализ на енергийния пазар.

Цената на петрола през годината ще се колебае в диапазона от 20 до 49 долара за барел. Това е прогнозата на Том Клоза, основател на базираната в САЩ Информационна служба по цените на петрола (Oil Price Information Service, OPIS), предаде ТАСС, като уточнява, че това е една от най-големите в света организации, занимаващи се с анализ на енергийния пазар.

Търговията ще е много волатилна и цените през 2016 г. ще се движат в диапазона 20-49 долара за барел, е мнението на Клоза. Той обаче предупреждава, че всички прогнози, независимо дали изхождат от него или от други организации, са много несъвършени.

Аналитикът подчертава, че цените на петрола сега са нестабилно ниски и през годината ги очаква много неравен развой.

Клоза смята, че петролът ще се върне към цени от 100 долара за барел, но чак след 10 г. Съмнявам се, че това ще стане през настоящото десетилетие, казва той и добавя, че с увеличаване на боря на автомобилите в целия свят ситуацията ще се променя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене