Градски коментар: Има ли джихадисти в град Гоце Делчев?

Група джихадисти са били задържани в град Гоце Дел­чев, предаде репортер на градският вестник „Градът“ преди дни. Новината излезе първо в www.toppresa.com. В нея се казва още, че операци­ята е на ДАНС и е следствие на дълго наблюдение над об­ществено опасни личности, проповядващи радикален ис­лям на територията на град Гоце Делчев и общината. Въ­трешни хора сигнализираха регионалната медия, че в чет­въртък вечерта белезници щракнали на ръцете на група мъже, които крещели исте­рично в квартира „АЛЛАХ АКБАР“ и думи на арабски език, свързани с проповяд­ване за „джихад“. Същите от години проповядвали опас­ното ислямско религиозно течение но тихо и скромно. Агресивната им проява дове­ла до задържането им, съоб­щиха още информаторите на „Градът“. Радващ е фактът, че служ­бите си вършат перфект­но рабо­тата с наблюде­ние и при най-мал­ката чувстви­телност реагират. Това оп­ределе­но внася спокой­ствие в съзна­нието на обществото, а спо­койствието от своя страна ражда чувството на сигур­ност.

Дни след като тази нови­на стана обществена тема, вестник „Градът“ и медийна­та ни група като цяло беше подложена на сериозна кри­тика от определени хора. Не било точно така, някакви си просто в района на стария чинар в Косова махала от една кола извикали „Аллах Акбар“. Фактите, изнесени в информацията, са потвърде­ни, ама ние, уж търсейки сен­зацията, сме преувеличили всичко. То видяхме докъде можем да стигнем с пасив­ност. Цял живот се правим, че проблемите не съществу­ват и накрая потъваме в тях до гуша и едва не ни убиват. Време да се отърсим от това, че живеем спокойно, защото светът, в който пребиваваме, е неспокоен и при най-малко­то съмнение и реакции тряб­ват да бъдем чувствителни… Ние като медии, всички като общество.

Ето защо вестник „Градът“ ще продължава да реагира на подобни сигнали, колко­то и да недоволства и да ни плюе Изер Чаушев от Дебрен, който дори поведе вой­на срещу нас заради това раз­критие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене