ПМГ „Яне Сандански“ каза НЕ на тормоза

Учениците от ПМГ „Яне Сандански“ отбеляза Световният ден против тормоза в училище или известен още като „Ден на розовата фланелка“. Тя се проведе със съдействието на община Гоце Делчев, която за пореден път показа, че откликва на идеите на младите хора.

ден на тормоза 1

Учениците от гимназията се включиха с изключително желание в събитието и казаха „Не на тормоза!“ и заявиха твърдата си позиция против явлението. Специално за повода те създадоха плакати и всички положиха парафи под специална подписка, с която заявиха активната си обществена позиция. В инициативата се включи всеки клас като всеки розови фланелки с надписи „Аз избирам доброто“ и „Доброта и разбирателство“, с които се снимаха доброволци от класовете, съпричастни към инициативата. Създадена бяха плакати и подписка против тормоза в училище.

ден на тормозаден на тозмоза 3

За пръв път „Денят на розовата фланелка“ е проведен в Канада през 2007 година като протест, организиран от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те се обличат в розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене